Vladimir

Kreativnost i želja da kreiram “nešto svoje” je oduvek bila moja glavna motivacija da se bavim ovom vrstom posla. Interesovanje za web dizajn je krenulo nakon završenog kursa u jednoj lokalnoj školi, što mi je dalo sasvim solidnu osnovu za dalje učenje i usavršavanje u ovoj oblasti.

O sebi ne volim mnogo da govorim, ali smatram da sam veliki perfekcionista u svemu što radim. U web dizajnu, to uglavnom znači da težim ka „pixel perfect“ dizajnu, uz uvek neophodnu i poželjnu dozu kreativnosti i originalnosti. Trudim se da budem originalan kada kod i koliko god je to moguće, jer na web-u je bitno da privučete pažnju na pravi način.

kreativno razmisljanje

Prilikom izrade web sajtova, primarno sam fokusiran na:

Originalnost

Funkcionalnost

Optimizaciju

Dobar i funkcionalan dizajn vam može doneti veoma pozitivan utisak kod potencijalnih posetilaca. Zajedno sa originalnim rešenjem za vaš sajt, ovo moće biti dobitna kombinacija za kvalitetno korisničko iskustvo (eng. UX – user experience).

Moje usluge

Web dizajn

Bez obzira da li vam je potreban web sajt kao lična prezentacija ili vam je potrebna prezentacija za posao kojim se bavite, slobodno kontaktirajte. Izrada sajta podrazumeva dizajn i funkcionalnost koja je u skladu sa vašim željama i potrebama. Ja sam tu da vam dam dodatne smernice i predloge kako bi smo zajedno došli do najboljeg rešenja. Sa dizajnerske strane, prezentacije se uvek kreiraju tako da budu pixel-perfect, prilagođene za sve vaše uređaje, jasne, pregledne i funkcionalne. Sa tehničke strane, optimizacija svih elemenata na sajtu (fotografije, ilustracije, video…) je neizostavan deo web dizajn procesa.

Obavezno, pre nego što se završna verzija web sajta pusti online, vrši se testiranje svih elemenata na stranici, testiranje brzine, izgleda na mobilnim uređajima i svih dodatnih funkcionalnosti.

web dizajn usluga
Izrada web sajta će vam omogućiti predstavljanje vašeg poslovanja online. Prednosti se ogledaju u tome što kreiranje sajta doprinosi boljoj informisanosti korisnika o onome što nudite, stvara poverenje, omogućava lakši kontakt i doprinosi ozbiljnosti vašeg brenda.

SEO optimizacija

On-site SEO optimizacija podrazumeva skup različitih aktivnosti sa ciljem da vaš web sajt bude pravilno i jasno indeksiran (prepoznat) od strane web pretraživača. Kao i da, svojim jedinstvenim sadržajem, bude koristan za buduće posetioce. SEO tehnike podrazumevaju istraživanje i podešavanje odgovarajućih ključnih reči, naslova, podnaslova, količine teksta, optimizacija multimedijalnih elemenata (fotografije, video itd.). Dodatno, funkcionalnost, struktura web sajta, linkovi, preglednost, brzina.. imaju veliki uticaj na to kakvo će korisničko iskustvo imati vaši posetioci i na koji način će pretraživači (Google npr.) videti, indeksirati i rangirati vaš web sajt.  Ovo su sve negde tehničke strane SEO optimizacije i moj primarni fokus je upravo na tome.

Krajnji cilj jeste da kreiramo prezentaciju koja će na najbolji način da odgovori na ono što potencijalni korisnik traži na pretraživaču. A što je vezano za naše ključne reči.

seo optimizacija usluga
SEO je neizostavni deo procesa oko izrade web prezentacije. U zavisnosti od toga na koji način je postavljena struktura sajta, i podešeni svi elementi koji se nalaze na istom, uticaj na vašu poziciju i na to koliko ćete uopšte biti vidljivi na Google-u može biti veliki.

Online oglašavanje

Online marketing bi trebalo da bude obavezna aktivnost za bilo koga ko planira da svoje poslovanje proširi, približi publici još više, pruži potencijalnim klijentima više mogućnosti za interakcijom sa vama i na kraju ostvari željene poslovne ciljeve. Reklama na online platformama danas vredi mnogo više nego reklama na bilo kom bilbordu itd… Društvena mreža Facebook ima skoro 2,5 milijarde aktivnih korisnika. YouTube koristi oko 2 milijarde ljudi. Instagram oko 1 milijardu. Google je najveći pretraživač danas i obuhvata oko 85% svih pretraga sa preko 3 milijarde upita svakodnevno. Ovo su poprilično velike cife a sve ove platforme imaju svoje alate koji vam omogućavaju oglašavanje preko istih. Ti alati su poprilično napredni, sa dosta mogućnosti i uz odgovarajuće kreiranje reklamnih kampanja moguće je doći do širokog broja potencijalnih klijenata. Pritom, ulaganje ne mora biti preveliko.

Koristeći GoogleAds (za reklamiranje na Google-u) i Facebook alate za reklamiranje na njihovim povezanim mrežama, zajedno možemo ostvariti bolje ciljeve za vas i vaše poslovanje. Tu sam da pripremim i kreiram odgovarajuće kampanje na pravilan način.

online marketing
Oglašavanje na Google-u i društvenim mrežama povećava vidljivost vašeg poslovanja i omogućava vam da dođete do najšire publike na internetu koja ima interesovanja ili pretražuje upravo ono što vi možete da im ponudite.

Izrada web prezentacije podrazumeva:

Originalan dizajn

Moderan dizajn, prilagođen potrebama klijenta. U skladu sa vašim poslovanjem.

Responsive

Dizajn prilagođen svim vašim uređajima (mobilni, tablet, laptop, desktop)

Optimizacija sadržaja

Optimizacija multimedijalnog sadržaja i prilagođavanje za web (fotografije, video itd.)

On-site SEO

Optimizacija za Google pretragu. Tehnički SEO

Implementacija

Svakom novom projektu pristupam individualno i sa razumevanjem onoga što je potrebno kreirati. Bez obzira na tip web sajta, smatram da svaka prezentacija treba da ima neki svoj pečat. Nešto što će oslikavati ono što je i delatnost pojedinca ili firme za koju se sajt i kreira. Naravno, izrada svih dizajn rešenja se radi uvek u konsultaciji sa klijentom.

Dobar web sajt podrazumeva jasan i pregledan prikaz, funkcionalnost, responsive (podjednako dobar prikaz na svim uređajima sa fokusom na mob. uređaje), brzo učitavanje stranica, jasnu strukturu, kvalitetan sadržaj i još mnogo toga. Svi ovi faktori su usmereni isključivo na posetioce vašeg sajta i prilikom izrade možemo slobodno reći da se prezentacije kreiraju sa namerom da privučemo posetioce i dostavimo im informacije na najbolji mogući način.

vladimir fotka - o meni
Kreativnost 90%
Dizajn 90%
SEO optimizacija 80%
Online marketing 85%
Grafički dizajn 75%

Grafički dizajn

logo dizajn

Dodatno, pored web dizajna, mogu vam ponuditi i usluge grafičkog dizajna. Ovo svakako nije primarna aktivnost kojom se bavim ali se trudim da izađem u susret klijentima i svim dodatnim zahtevima koji neretko obuhvataju i ove aktivnosti.

Izrada logoa

Izrada vizit karti

Izrada flajera, brošura itd.

Zakažite konsultaciju

Scroll to Top