Social media marketing

Oglašavanje na društvenim mrežama

Društvene mreže i oglašavanje

Marketing na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram može na više načina pozitivno uticati na vaše poslovanje. Kroz povećanje vidljivosti brenda, možete osigurati da veći broj korisnika Facebook-a i povezanih servisa sazna za vas i za to što imate da ponudite. Bez obzira da li je u pitanju neka vrsta usluge ili proizvod koji želite da promovišete i popularizujete, društvene mreže su tu da vam pomognu u procesu i omoguće prikaz na svojim servisima koji broje milijarde korisnika.

Facebook ima preko 2 milijarde aktivnih korisnika u svetu. Instagram preko milijardu. Ovo su jako velike platforme sa ogromnim potencijalom za oglašavanje.

Pozovite radi konsultacije

Pošaljite upit

Ovu veb lokaciju štite reCAPTCHA i Google Politika privatnosti i primenjuju se Uslovi korišćenja usluge.

Facebook Ads

Oglašavanje putem Facebook-a i povezanih servisa (Instagram, Messenger..)

Da bismo krenuli sa social marketingom odnosno oglašavanjem, dovoljno je da imate kreiranu stranicu na Facebook-u i Instagram-u. Dalji koraci podrazumevaju kreiranje reklamnih kampanja kroz Facebook Ads alat i to je jedna od usluga koja se kreira prema specifičnim potrebama vašeg biznisa. Svaka reklamna kampanja je neophodno da ima odgovarajući cilj (povećanje vidljivosti brenda, povećanje poseta ka određenoj lokaciji, više lajkova na stranici, povećanje prodaje itd.) i jasno definisanu publiku. Ovo su sve osnovne aktivnosti koje je potrebno precizirati pre pokretanja kampanje.

Kreiranje reklamnih kampanja putem Facebook Ads alata je aktivnost koja zahteva određeno planiranje i analizu. Takođe, jako je bitan pristup kreiranju pojedinačnih reklama i treba voditi računa o tome ko je ciljna grupa korisnika koje želimo da zainteresujemo za našu ponudu i na osnovu toga osmisliti reklamu koja će privuti pažnju na pravi način.

Zašto oglašavanje preko Facebook Ads-a?

Facebook kao platforma predstavlja ogroman potencijal a krajnji cilj jeste da dođete do željene publike odnosno korisnika koji će konvertovati (obaviti željenu aktivnost). Facebook Ads vam omogućava plasiranje reklame ili uvezivanje sa FB povezanim servisima kao što su Instagram, WhatsApp ili Messenger. Broj korisnika ovih servisa se meri u milijardama ili stotinama miliona. Broj aktivnih korisnika na ovim platformama i činjenica da se svaki korisnik Facebook-a u proseku svaki drugi dan uloguje na svoj nalog znači da putem reklame već u startu možete postići veliku vidljivost i podstaći željenu akciju.

Kada imamo definisan cilj, možemo krenuti u osmišljavanje kampanje.

Usluga oglašavanja putem Facebook Ads platforme podrazumeva:

Društvene mreže su veliki potencijal i oglašavanje na istim je usmereno pre svega na aktivne korisnike, u ovom slučaju Facebook-a i povezanih servisa. Kako biste došli do još šire publike i ispunili njihov upit kroz pretragu, možete probati i Google Ads.

Pogledajte još

Izrada web sajta

Kreiranje web prezentacije u skladu sa vašim potrebama.

SEO optimizacija

Optimizacija za Google pretragu