SEO optimizacija

Analiza i kreiranje plana u skladu sa vašim ciljevima

On-site optimizacija sajta

On-site SEO optimizacija podrazumeva skup različitih aktivnosti sa ciljem da vaš web sajt bude pravilno i jasno indeksiran (prepoznat) od strane web pretraživača (u ovom slučaju Google-a). Kao i da, svojim jedinstvenim sadržajem, bude koristan za buduće posetioce. Ključ za dobar SEO jeste sadržaj koji će na najbolji (čitaj najkorisniji) način odgovoriti na upit korisnika.

Za dobar SEO je bitna kvalitetna struktura, sa jasnom hijerarhijom stranica. Zatim, optimizacija tih stranica kroz pravilno raspoređivanje elemenata, interno linkovanje itd. Ovo sve spada pod tzv. Tehnički SEO i moj fokus je upravo na tim aktivnostima, kroz koje možemo postaviti kvalitetan temelj za dalji rast sajta. Ovo su esencijalne aktivnosti koje vam, pored kvalitetnog sadržaja na sajtu, mogu dati željenu prednost u odnosu na konkurenciju.

Pozovite radi konsultacije

Pošaljite upit

Ovu veb lokaciju štite reCAPTCHA i Google Politika privatnosti i primenjuju se Uslovi korišćenja usluge.

Značaj optimizacije

Google postoji zbog korisnika koji koriste njihov sistem za pretraživanje (eng. Search engine). Sam sistem, zbog količine podataka kojima raspolaže poseduje vrlo kompleksan algoritam koji na osnovu velike količine različitih faktora određuje, procenjuje relevantnost i rangira web sajtove svaki put kada neko ukuca određeni pojam za pretragu. Ovo se sve dešava u deliću sekunde a s’ obzirom na to da je Google uvek usmeren na korisnike algoritamski se procenjuje koji je sadržaj najkorisniji i na taj način i prikazuju rezultati pretrage. Da bi sadržaj bio relevantan, potrebno je pre svega odgovoriti na korisnikov upit a na web sajtu podesiti sve elemente tako da je Google-u jasno čime se bavimo i da upravo mi možemo odgovoriti na korisnikov upit. Tehnika koja sve ovo omogućava i praktično postavlja temelj dobre optimizacije i indeksiranja vašeg web sajta se zove SEO (Search Engine Optimization). Moj fokus je konkretno na on-site ili on-page optimizaciji, koja podrazumeva da se struktura sajta i raspored elemenata na stranicama kreira u skladu sa standardima koje Google očekuje.

 

SEO proces

Dobar SEO kreće sa analizom a završava se planom

Definisanje ciljeva

Potrebno je definisati cilj koji želite da ostvarite putem vašeg sajta (upit, kontakt, prodaja itd.)

Analiza

Analiza trenutnog stanja, konkurencije, mogućnosti i potencijala.

Kreiranje plana (audit)

Plan SEO optimizacije sa fokusom na ostvarenje unapred definisanih ciljeva.

SEO je veoma bitan i kada radite oglašavanje preko Google Ads-a. Ukoliko je vaša web stranica tehnički dobro optimizovana i u skladu sa SEO standardima to će direktno uticati na kvalitet reklame i na kraju krajeva na cenu klika koju ćete platiti.

Pogledajte još

Izrada web sajta

Kreiranje web prezentacije u skladu sa vašim potrebama.

Social marketing

Online oglašavanje preko Facebook Ads-a