Marketing na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram može na više načina pozitivno uticati na vaše poslovanje. Kroz povećanje vidljivosti brenda, možete osigurati da veći broj korisnika Facebook-a i povezanih servisa sazna za vas i za to što imate da ponudite. Bez obzira da li je u pitanju neka vrsta usluge ili proizvod koji želite da promovišete i popularizujete, društvene mreže su tu da vam pomognu u procesu i omoguće prikaz na svojim servisima koji broje milijarde korisnika.

online marketing usluga

Facebook Ads

Da bismo krenuli sa social marketingom odnosno oglašavanjem, dovoljno je da imate kreiranu stranicu na Facebook-u i Instagram-u. Dalji koraci podrazumevaju kreiranje reklamnih kampanja kroz Facebook Ads alat i to je jedna od usluga koja se kreira prema specifičnim potrebama vašeg biznisa. Svaka reklamna kampanja je neophodno da ima odgovarajući cilj (povećanje vidljivosti brenda, povećanje poseta ka određenoj lokaciji, povećanje lajkova, prodaja itd.) i jasno definisanu publiku. Ovo su sve osnovne aktivnosti koje je potrebno precizirati pre pokretanja kampanje.

Kreiranje reklamnih kampanja putem Facebook Ads alata  je aktivnost koja zahteva određeno planiranje i analizu. Takođe, jako je bitan pristup kreiranju pojedinačnih reklama i treba voditi računa o tome ko je ciljna grupa korisnika koje želimo da zainteresujemo za našu ponudu i na osnovu toga osmisliti reklamu koja će privuti pažnju na pravi način.

vlalovic - social advertising, marketing

Zašto Facebook Ads?

Facebook kao platforma predstavlja ogroman potencijal a krajnji cilj jeste da dođete do željene publike odnosno korisnika koji će konvertovati (obaviti željenu aktivnost). Facebook Ads vam omogućava plasiranje reklame ili uvezivanje sa FB povezanim servisima kao što su Instagram, WhatsApp ili Messenger. Broj korisnika ovih servisa se meri u milijardama ili stotinama miliona. Broj aktivnih korisnika na ovim platformama i činjenica da se svaki korisnik Facebook-a u proseku svaki drugi dan uloguje na svoj nalog znači da putem reklame već u startu možete postići veliku vidljivost i podstaći željenu akciju.

Kada imamo definisan cilj, možemo krenuti u osmišljavanje kampanje.

Usluga oglašavanja putem Facebook Ads platforme podrazumeva:

  1. Kreiranje i osmišljavanje reklamnih kampanja na osnovu unapred definisanih ciljeva
  2. Kreiranje Ad grupa i pojedinačnih reklama
  3. Praćenje rezultata i izveštavanje
kreativno razmisljanje

Društvene mreže su veliki potencijal i oglašavanje na istim je usmereno pre svega na aktivne korisnike, u ovom slučaju Facebook-a i povezanih servisa. Kako biste došli do još šire publike i ispunili njihov upit kroz pretragu, možete probati i Google Ads.

Više o Google Ads-u

Zakažite konsultaciju

Scroll to Top