On-site SEO optimizacija podrazumeva skup različitih aktivnosti sa ciljem da vaš web sajt bude pravilno i jasno indeksiran (prepoznat) od strane web pretraživača (u ovom slučaju Google-a). Kao i da, svojim jedinstvenim sadržajem, bude koristan za buduće posetioce. Ključ za dobar SEO jeste sadržaj koji će na najbolji (čitaj najkorisniji) način odgovoriti na upit korisnika.

seo optimizacija usluga

Značaj SEO optimizacije

Google postoji zbog korisnika koji koriste njihov sistem za pretraživanje (eng. Search engine). Sam sistem, zbog količine podataka kojima raspolaže poseduje vrlo kompleksan algoritam koji na osnovu velike količine različitih faktora određuje, procenjuje relevantnost i rangira web sajtove svaki put kada neko ukuca određeni pojam za pretragu. Ovo se sve dešava u deliću sekunde a s’ obzirom na to da je Google uvek usmeren na korisnike algoritamski se procenjuje koji je sadržaj najkorisniji i na taj način i prikazuju rezultati pretrage. Da bi sadržaj bio relevantan, potrebno je pre svega odgovoriti na korisnikov upit a na web sajtu podesiti sve elemente tako da je Google-u jasno čime se bavimo i da upravo mi možemo odgovoriti na korisnikov upit. Tehnika koja sve ovo omogućava i praktično postavlja temelj dobre optimizacije i indeksiranja vašeg web sajta se zove SEO (Search Engine Optimization). Moj fokus je konkretno na on-site ili on-page optimizaciji, koja podrazumeva da se struktura sajta i raspored elemenata na stranicama kreira u skladu sa standardima koje Google očekuje.

browser pretrazivac SEO optimizacija (On-site)

SEO je bitan i kada radite oglašavanje preko Google Ads-a. Ukoliko je vaša web stranica tehnički dobro optimizovana i u skladu sa SEO standardima to će direktno uticati na kvalitet reklame i na kraju krajeva na cenu klika koju ćete platiti.

O Google oglašavanju

Zakažite konsultaciju

Scroll to Top