Izrada sajta

Izrada sajtova po meri vašeg poslovanja. Optimizovana dizajn rešenja usmerena na funkcionalnost i kvalitetno korisničko iskustvo vaših budućih posetilaca. Sve web prezentacije se kreiraju individualno, sa razumevanjem vaše delatnosti a u skladu sa vašim potrebama.

Za početak, možete popuniti kontakt formu i opisati vaš zahtev. Konsultacija je besplatna a cilj je da malo bolje razumem vaše potrebe i sajt kakav biste želeli kao i da vam predstavim svoje predloge i ponudu.

Pre izrade

Pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja:

  • Koji biste cilj želeli da postignete izradom sajta?
  • Kome biste želeli da se obratite odnosno koja je to ciljna grupa posetilaca?
  • Koje informacije biste želeli da predstavite vašim posetiocima?
  • Koje su to aktivnosti koje biste želeli da posetilac vašeg sajta obavi (popuni kontakt formu, prijavi se na email listu, obavi kupovinu, informiše se itd.)

Šta je bitno da posedujete?

  • Hosting
  • Domen

Hosting predstavlja uslugu zakupa mesta na serveru na kome će se nalaziti vaš web sajt. Hosting možete zakupiti kod nekog od lokalnih hosting provajdera a plaćanje se vrši na godišnjem ili mesečnom nivou (u zavisnosti od provajdera).

Domen predstavlja URL adresu sajta (npr. www.vašsajt.com). Ovu adresu sami birate ali uzmite u obzir da je danas veliki broj URL adresa već zauzet tako da bi o ovoj stavci trebalo razmišljati unapred. Veoma veliki broj firmi zakupljuje ime domena prilikom registracije firme. Naravno, ne razmišljaju svi na ovaj način ali gledajte da domen bude prvi na listi prioriteta ukoliko imate u planu izradu sajta.

Šta dobijate u okviru izrade sajta?

Strukturu i dizajn

Kreiranje funkcionalne strukture i dizajn rešenja za sajt putem WordPress CMS platforme

Optimizaciju sadržaja

Kompletna optimizacija grafičkog materijala – fotografija, videa, ilustracija, dokumenata itd.

Responsive dizajn

Mobile first dizajn sajta – procena je da oko 60% poseta danas dolazi sa smartphone uređaja

Osnovni SEO

Jasna struktura stranica i sadržaja, u skladu sa Google preporukama i standardima na web-u

Podešavanje analitike

Uvezivanje sajta sa sistemima za praćenje i analizu poseta i aktivnosti (putem Google Tag Managera)

Tutorijal

Nakon izrade, kreiranje kratkih video uputstava za samostalno ažuriranje sajta (po potrebi)

Zašto je izrada sajta bitna?

Sajt vam može pomoći da ostvarite vaše ciljeve online. Ali šta ovo konkretno znači?

Ukoliko imate sopstveni biznis ili planirate da razvijete isti, izrada sajta će vam pomoći da približite vašu ponudu najširoj publici online. Sajt nije usmeren samo ka publici koju već poznajete (vašim postojećim klijentima) nego ka širokom auditorijumu na internetu i glavni cilj izrade sajta jeste da se privuče publika koja može imati interesovanja za vas i na taj način postati vaš novi klijent.

Ono što je bitno u celoj ovoj priči jeste da treba da imate u vidu da putem Google pretrage i na razne druge načine kupci traže upravo ono što vi možete da im ponudite. U takvoj situaciji je bitno da (uz dobar SEO) imate web prezentaciju u okviru koje će biti predstavljeno vaše poslovanje, ponuda i sve relevantne informacije koje potencijalni kupac može očekivati kada poseti vaš sajt. Web sajt (u tom smislu) mora biti besprekoran i zainteresovati posetioca i pretvoriti ga u potencijalnog klijenta. Zato je izrada sajta bitan proces u razvoju bilo kakve vrste poslovanja.
Povratak na vrh

Prednost web sajta

Sajt nije usmeren samo ka publici koju već poznajete (vašim postojećim klijentima). Ovo je publika koja vas već poznaje. A šta je sa onim korisnicima koji nisu čuli za vas i ono što možete da ponudite? Upravo te korisnike je potrebno zainteresovati i privući na istraže sadržaj na vašem sajtu.

Izrada sajta doprinosi ozbiljnosti poslovanja. U današnje vreme, kada je internet široko dostupan, većina korisnika informacije traži online. Danas svaka ozbiljnija firma ima svoj sajt i to je postalo neka vrsta standarda. Pritom, postoji verovatnoća da vas potencijalni klijent neće shvatiti dovoljno ozbiljno ukoliko nemate sopstvenu web prezentaciju. I ovde se ne misli na Facebook stranicu, nego samo i isključivo na web sajt.

Putem web sajta vas korisnici mogu brže i lakše kontaktirati. Jednim pritiskom na broj telefona ili email adresu oni mogu stupiti u kontakt sa vama. Implementacijom kontakt forme na sajtu oni mogu upisati svoju poruku i poslati vam a da pritom ne napuštaju vaš sajt. Puno je mogućnosti a klijentima treba maksimalno pojednostaviti i olakšati pristup vašem poslovanju.

Jedna od najbitnijih prednosti izrade web sajta jeste to što, uz definisanje jasnog cilja, možete unaprediti vaš biznis. Bilo da je cilj samo informisanost korisnika, ostvarenje direktnih upita ka vama, prodaja artikala, bolja posećenost vaših offline lokacija… sajt kao takav može biti vrlo moćan marketinški alat. Pre nego što kontaktirate bilo kog pojedinca ili agenciju za izradu web sajta, razmislite o tome koji bi cilj taj sajt trebao da ostvari.
Povratak na vrh

Sajt prilagođen vašem poslovanju

Izrada sajta podrazumeva razumevanje posla kojim se bavite. Neke osnovne informacije se podrazumevaju a sve specifičnosti i prednosti vašeg biznisa bi trebali da definišemo u startu jer uz takav pristup možemo napraviti bolji plan za strukturu i optimizaciju.

Što više informacija, to bolja i kvalitetnija web prezentacija se može napraviti. Na osnovu informacija o vašem poslovanju, osmišljava se struktura stranica i sadržaja na pojedinačnim stranicama.
Povratak na vrh

WordPress dizajn i implementacija

WordPress predstavlja najpopularniji odnosno najkorišćeniji CMS (Content Management System) na svetu i procenjuje se da je ~30% web sajtova na svetu urađeno upravo uz pomoć ove platforme. Mnogo je razloga zašto je ovo najčešće korišćen CMS ali ono što je bitno u celom procesu izrade jeste da je WordPress samo baza koja nam omogućava implementaciju kvalitetnih rešenja.

Izrada sajta za vas podrazumeva pre svega osmišljavanje kvalitetne strukture stranica, URL adresa, kreiranje dizajna i optimizaciju. Za izradu se koriste proverena i više puta testirana rešenja namenjena isključivo za WP. Uvek se vodi računa o kvalitetu i performansama i implementacija rešenja je usmerena na to da se sajt maksimalno rastereti i optimizuje.
Povratak na vrh

Cena i vreme izrade sajta

Ovo je jako često pitanje i uglavnom jedno od prvih prilikom inicijalnog razgovora sa klijentima. Uz svo razumevanje za ovakvo pitanje, odgovor zaista nije moguće dati odmah na startu. Svaki sajt je različit i na cenu utiču brojni faktori a par najbitnijih su: obim i kompleksnost posla i vreme utrošeno za izradu.

Da bi se formirala cena, neophodno je potpuno razumevanje vašeg zahteva. To znači da u inicijalnom razgovoru budete što precizniji i predstavite što više detalja. Koje opcije su vam potrebne na sajtu, kakva vrsta sadržaja, koje funkcionalnosti očekujete itd. Ja sam tu da vam dam određene smernice i pomognem u celom procesu

Bitno je napomenuti da ne postoje ograničenja po pitanju broja stranica/količine sadržaja i slično. Sajt se kreira u skladu sa vašim zahtevom, bez obzira da li je u pitanju 3, 5, 10, 50 ili više stranica. U zavisnosti od informacija koje dobijem sa vaše strane, ja ću proceniti obim, kompleksnost i vreme za izradu sajta a upravo ta količina utrošenog vremena će uticati na krajnju cenu. Smatram da ne postoje fiksne cene za izradu sajta, takođe ni okvirne cene. Bilo bi poprilično neozbiljno licitirati na taj način bez dovoljno informacija. Za kvalitetan projekat cena je uvek u skladu sa zadatkom koji je potrebno ispuniti.
Povratak na vrh

Održavanje

Ukoliko ste zainteresovani, nakon izrade sajta možemo nastaviti saradnju kroz uslugu održavanja vašeg sajta. Održavanje može obuhvatati, pored redovnog ažuriranja i testiranja funkcionalnosti nakon istog, i unos novog sadržaja ili izmene postojećeg. Sve zavisi od vaših potreba, obima i vrste aktivnosti koje je potrebno obaviti.

Preporuka je svakako da se održavanje sajta vrši sa strane web dizajnera/developera. Između ostalog i zbog vrlo čestih promena na samom WordPress-u.
Povratak na vrh

Tu sam za sva pitanja u vezi izrade sajta

Stojim vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Pozovite samo radi konsultacije ili ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća.

Scroll to Top